Het eerste warmtenet, met restwarmte van de industrie en het afvalwater, wordt langs de Scheldekaaien uitgerold.
Volledig scherm
Het eerste warmtenet, met restwarmte van de industrie en het afvalwater, wordt langs de Scheldekaaien uitgerold. © Benoit De Freine

“Tegen 2050 kunnen 200.000 gezinnen van hun gasafsluiting af zijn.” Antwerpen rolt warmtenet uit dat energie haalt uit ‘afval’ van industrie

AntwerpenDe halve stad Antwerpen moet tegen 2050 van het gas af zijn dankzij warmtenetten. De energie komt van restwarmte van de industrie en van afvalwater. Op kortere termijn, tegen 2030, zou al tien procent van de woningen in de stad worden bediend. Het stadsbestuur zet daarvoor samen met netbedrijf Fluvius een stappenplan uit.

  1. Brusselaar die brand stichtte bij Delhaize in Museumstraat krijgt drie jaar cel

    Brusselaar die brand stichtte bij Delhaize in Museum­straat krijgt drie jaar cel

    De 44-jarige Rachid H. uit Brussel heeft van de Antwerpse rechtbank drie jaar cel gekregen voor de brandstichting aan de ingang van de Delhaize in de Museumstraat op het Antwerpse Zuid. Die brand zorgde voor ophef omdat in dezelfde periode het personeel ook fel actie voerde tegen de uitverkoop van de Delhaize-winkels. De openbare aanklager vorderde twee jaar cel tegen de man terwijl hij zelf onschuldig pleitte. Dat ging hem dus niet goed af.
    Antwerpen
  2. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen