©  ISOPIX

Verenigd Koninkrijk zet zich schrap voor week vol spoorellende

Het Verenigd Koninkrijk zet zich schrap voor een driedaagse spoorstaking deze week, de grootste sinds 1989. De actie zou zich bovendien kunnen uitbreiden naar andere sectoren.

lto
Bron: BELGA

Spoorwegvakbond RMT, die loonsverhogingen eist aangepast aan de stijgende inflatie, kondigde begin juni aan dat meer dan 50.000 spoorwegarbeiders het werk zullen neerleggen op 21, 23 en 25 juni. Ook op de andere dagen deze week zal het treinverkeer mogelijk zwaar verstoord zijn. 

Daarbovenop komt een staking op het Londense metronet op 21 juni, tegelijk met de eerste dag van de spoorstaking. Er wordt gevreesd voor enorme chaos. Het personeel klaagt er over pensioenen en werkdruk.

De regering blijft intussen de verschillende partijen oproepen om te onderhandelen. “We hopen dat de gesprekken tussen werkgevers en vakbonden maandag zullen vorderen”, aldus minister van Financiën, Simon Clarke. 

De staking dreigt zich intussen verder uit te breiden naar andere vervoerstakken, zoals busmaatschappijen. Verschillende mobiliteitsvakbonden hebben hun leden ook al opgeroepen over een mogelijke staking te stemmen. Ook het onderwijs, de gezondheidszorg, de post en andere sectoren leggen de komende periode mogelijk het werk neer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer