©  AP

Kirsten Flipkens verslaat Maryna Zanevska in Belgisch duel op Eastbourne en treft met Elise Mertens volgende landgenoot

Kirsten Flipkens (WTA-257) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Eastbourne (757.900 dollar). Dat deed ze door in een Belgisch onderonsje Maryna Zanevska (WTA-68) te verslaan met 6-2 en 6-3.

Bron: BELGA

In de tweede ronde van het Engelse grastoernooi volgt opnieuw een Belgisch duel. De 36-jarige Flipkens treft daarin Elise Mertens (WTA-30), die als dertiende reekshoofd vrij was in de eerste ronde.

Flipkens speelde één keer eerder tegen Mertens. In 2019 moest ze in de eerste ronde van het graveltoernooi in Rabat met 6-3 en 6-1 het onderspit delven voor haar tien jaar jongere landgenote.

Maandag komt Flipkens ook nog in de eerste ronde van het dubbelspel in actie. Samen met de Française Kristina Mladenovic geeft ze daarin de Canadese Gabriela Dabrowski en de Mexicaanse Giuliana Olmos, die het tweede reekshoofd vormen, partij.

“Partij overtuigend kunnen afmaken”

“Het is nooit makkelijk tegen een landgenote te spelen”, aldus Flipkens. “Ik kan het goed vinden met Maryna, naast het veld zijn we goede vriendinnen. Het begin van de partij was moeilijk. Maryna startte sterk. Ik moest meer druk zetten en agressiever spelen. En dat lukte. In de tweede set hervond ik mijn goede spel pas bij een 3-1 achterstand. Ik heb het duel vervolgens op een overtuigende manier kunnen afmaken. Samengevat: ik ben tevreden van mijn spel op gras.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer