Jean-Luc Mélenchon, de leider van de Franse uiterst linkse partij La France Insoumise (LFI)
Volledig scherm
Jean-Luc Mélenchon, de leider van de Franse uiterst linkse partij La France Insoumise (LFI) © Photo News

Mélenchon stelt een gezamenlijke Nupes-fractie voor binnen Frans parlement

Jean-Luc Mélenchon, de leider van de Franse uiterst linkse partij La France Insoumise (LFI), heeft "voorgesteld" om een gezamenlijke Nupes-fractie te vormen binnen de Assemblée. Het Nupes-blok verzamelde verschillende linkse partijen binnen de parlementsverkiezingen en won 135 zetels, waarmee het vanuit de oppositie aan politiek zal doen. Toch hebben al drie Nupes-partijen zich tegen het idee verzet.

5 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Pak nu die Catherine Rousseau van Ecolo. Ik heb die dame meermaals aanhoord. Die wilt niet meehelpen besturen op een constructieve manier, alleen maar battlelen, alleen maar saboteren. Vrij agressief in haar spreken. Ecolo verdient beter. Zeker nu. Het enige gemeenschappelijke dat ik zie in die Nupes-fracties is 'barrage' vormen tegen RN. Oké, maar dat is geen bestuur zoals wetsvoorstellen indienen, sereen debatteren en sereen stemmen in het belang van de Franse burger. Ik ben heel benieuwd.
  • Carl Op de Beeck

    2 jaar geleden
    Het enige dat Mélenchon zal bereiken is een versterking van dat andere populistische blok, dat van Le Pen.
  • Pieter Colen

    2 jaar geleden
    De ene linkse wil alle linkse partijen verenigingen, maar de vele linkies willen niets eens met elkaar samenwerken, LOL. Het gaat er zeer goed.
  • Davy Mangelings

    2 jaar geleden
    Deze vent keerde zijn vest al 3 keer in 2 maanden, je kan deze niet vertrouwen en ik vrees dat de fractie helemaal gaat fractioneren in kleinere groepen en dit enkel door zijn machtswinning om eerste minister te worden
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Nupes is dus maar voor even. Ah ja, want dan hadden ze evengoed Nupes kunnen maken voor de presidentsverkiezingen. Alleen de RN van Marine Le Pen is niet verdeeld als oppositieblok. het gaat hard stuiven in politiek Frankrijk.