VTM Nieuws
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM Nieuws

Ex-minister Beke schuift schuld naar administratie in dossier van crèches: “Waarom nam u dan ontslag?”

Waarom heeft het geduurd tot het drama in ‘t Sloeberhuisje eer ex-minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) de handhaving in de kinderopvang in vraag stelde? Volgens de onderzoekscommissie liet hij zich veel te makkelijk sussen door zijn administratie. Beke blijft erbij dat hem niets te verwijten valt. “Ik zou ook niet weten hoe ik anders had moeten functioneren als minister.”

68 reacties

  • Jean-pierre Thierens

    2 jaar geleden
    De kiezer heeft de buik vol van al die overbetaalde politiekers en “topambtenaren “ Natuurlijk krijgen deze laatste positieve evaluaties . Niemand die hun ernstig evalueert anders zouden al die mistoestanden niet kunnen gebeuren . En voor de rest is de paraplu nog steeds het beste middel om de fouten door teschuiven naar een ander .
  • Linda Torfs

    2 jaar geleden
    Dit drama had kunnen vermeden worden als de minister eerlijk was geweest en sneller had ingegrepen. Voor de ouders komt dit te laat.
  • Françoise Dupont

    2 jaar geleden
    Wouter Beke vond zichzelf de beste minister ooit.
  • RENE LENAERTS

    2 jaar geleden
    Een minister die naam waardig zou de leiding van het agentschap opgroeien al lang moeten ontslagen hebben. Op managersniveau mag je de paraplu van de bureaucratie niet gebruiken. Zelfs als alle paperassen in orde zijn maar het loopt fout, dan is en blijft dat de schuld van de baas. Verantwoordelijkheid heeft zijn prijs.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Binnen een paar maanden produceert deze onderzoekscommissie een rapport dat ongelezen in de onderste lade verdwijnt. Iedereen content en we klungelen weer lustig verder.