Minister Verlinden (CD&V) in gesprek met rekruten.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Verlinden (CD&V) in gesprek met rekruten. © Gregory Van Gansen / Photo News

Na vernietigende audit van Rekenhof: minister Verlinden wil politieopleiding hervormen en verlengen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil politieagenten langer naar school sturen en de opleiding hervormen. Maar hoe realistisch is dit en krijgen rekruten dan nu niet de vereiste opleiding? Een audit van het Rekenhof schetst een ontnuchterend beeld, van een gebrek aan kwaliteit tot de foute instructies.

13 reacties

  • jan boden

    2 jaar geleden
    Na de zomer is iedereen die audit hopelijk weer vergeten en ons Annelies kan weer rustig verder doen.
  • ignace coussement

    2 jaar geleden
    Ik ben al eens tegen gehouden in het buitenland (Europa) voor controle en moet zeggen in België is dat de politie hier moet werken met middelen die 30 jaar of zelf lager achter staan.
  • Patrick Denolf

    2 jaar geleden
    Waarom verwondert mij dit niet. 10 politiescholen = 10 keizerrijken en de top in de Koningsstraat die al jarenlang niet echt beseft wat politiewerk werkelijk inhoudt (of het zich onvoldoende aantrekt) Het is zoals de processie van Echternach, twee stappen vooruit, gevolgd door een stap achteruit. Je oogst wat je zaait.
  • Marc Mettepenningen

    2 jaar geleden
    Het hele politie apparaat heeft nog nooit naar behoren gefunctioneerd en is ook niet gericht op het dienen van de man of vrouw in de straat, maar op het controleren van burgers en het beschermen van de bezittingen en priveleges van de betere sociale klasse.
  • Hans De Tant

    2 jaar geleden
    Politici houden van veranderen. Misschien eens tijd om eerst alles goed te bestuderen vooraleer met een "nieuw" plan te komen. Overschakelen van 1 naar 3 jaar opleiding betekent twee jaar geen nieuwe afgestudeerden. Of zal de 1-jarige opleiding blijven bestaan tijdens een overgangsfase? Wat met de verloning van een bachelor ten opzichte van iemand die maar 1 jaar opleiding heeft gevolgd? Moeten de "éénjarigen" bijgeschoold worden om ze op het zelfde niveau te brengen? Wat met promoties?