Man uit Mechelen opgepakt omdat hij voorbijgangers beschoot met loodjesgeweer

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft een man van 51 opgepakt die verschillende mensen met een loodjesgeweer zou hebben beschoten. Bij de verdachte thuis zijn het wapen en loodjes aangetroffen. Vier mensen deden aangifte, maar de politie denkt dat er nog meer slachtoffers zijn en doet een oproep om zich te melden.

De afgelopen weken kreeg de politie vier klachten van slachtoffers die beschoten werden met een loodjesgeweer op de Melaan in het centrum van Mechelen. De eerste melding van een beschieting kwam begin mei binnen, de voorbije twee weken meldden nog eens 3 slachtoffers zich.

Een vrouw raakte gewond aan de elleboog, en moest een operatieve ingreep ondergaan om het loodje te verwijderen

Dirk Van de Sande, politiezone Mechelen-Willebroek

Bij drie gevallen raakten de slachtoffers gewond. "Een jongen van 11 werd geraakt in de onderrug, hij heeft een kleine wonde in de lendenstreek. Een moeder, die aan het wandelen was met haar zoon, raakte gewond aan de elleboog. Zij moest zelfs een operatieve ingreep ondergaan om het loodje te verwijderen. Het laatste slachtoffer raakte vorige week woensdag gewond aan de bovenarm", zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. "Een vrouw had meer geluk, zij raakte niet gewond  maar haar jas werd beschadigd door het loodje."

Na onderzoek kon de politie een 51-jarige Mechelaar oppakken. Bij hem thuis in de Thaborstraat werden het wapen en loodjes aangetroffen. Aan de overzijde van zijn woning werd een beschadigde regenpijp met een groot aantal inslagen aangetroffen. Daar zou hij ook op geschoten hebben.

Wat hem bezielde is niet duidelijk. De onderzoeksrechter heeft de man nu laten opsluiten in de gevangenis. De politie vreest dat de verdachte nog vaker kan toegeslagen hebben en roept daarom slachtoffers en getuigen op om zich te melden. 

Meest gelezen