Ziena Kemous (links) werd 10 jaar geleden door haar partner om het leven gebracht. De vier daders kregen 27 jaar cel, maar eentje mocht al op penitentiair verlof. Zus Saadia gaat nu op zoek naar 25.000 handtekeningen zodat ze de wet-Lejeune kan aankaarten in een parlementaire commissie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziena Kemous (links) werd 10 jaar geleden door haar partner om het leven gebracht. De vier daders kregen 27 jaar cel, maar eentje mocht al op penitentiair verlof. Zus Saadia gaat nu op zoek naar 25.000 handtekeningen zodat ze de wet-Lejeune kan aankaarten in een parlementaire commissie. © Vertommen

Saadia zoekt 25.000 handtekeningen om moordenaars van haar zus in cel te houden: “Waarom 27 jaar cel uitspreken als je ze niet moet uitzitten?”

LEUVENHet is dag op dag tien jaar geleden dat Ziena Kemous (22) in Leuven gruwelijk om het leven werd gebracht. De vier daders kregen 27 jaar cel, maar eentje mocht al op penitentiair verlof. Die gunst is het gevolg van de wet-Lejeune. Een doorn in het oog van Saadia (37), zus van het slachtoffer. Ze wil nu 25.000 handtekeningen verzamelen om gehoord te worden in een parlementaire commissie. “Ik wil alle slachtoffers een stem geven”, klinkt het strijdvaardig.