BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Oranje, Spanje en vele andere landen tonen Red Flames en Rode Duivels de weg: gelijk loon voor gelijk werk, wanneer ook bij ons?

VrouwenvoetbalGisteren was het de beurt aan Nederland. De Spaanse voetbalbond maakte het vorige week al bekend. Ze gaan de mannen en de vrouwen dezelfde premies betalen. Gelijk loon voor gelijk werk, principieel. Bij ons wordt er ook werk van gemaakt. Stap voor stap. 

12 reacties

  • christophe laporte

    2 jaar geleden
    De realiteit is gewoon dat het vrouwenvoetbal niet om aan te zien is van niveau. Ik zou er geen 3€ voor betalen. Terwijl ik voor een match van pakweg Gent 20€ of 30€ zal betalen. En ik ben niet de enige die er zo over denkt.
  • François THIJS

    2 jaar geleden
    Ik ben 200 % voor om de lonen mannen en vrouwen gelijk te schakelen, behalve als er in dat werk de commercialiteit een zeer grote rol speelt. Om te beginnen doen die speelsters allemaal hetzelfde werk, ze voetballen, maar bij hun clubs verdienen ze ook niet allemaal hetzelfde. Billie Eilish en Oscar and The Wolf treden dit jaar op in het Sportpaleis. Hun gages zullen ook eventjes anders liggen. In de omgekeerde zin. Of ga je in het theater en de film de acteurs ook allemaal hetzelfde verlonen.
  • Steve Caria

    2 jaar geleden
    Bij de mannen kijken meer mensen meer sponsor deals, daarom dat ze meer verdienen. Ze mogen is belast worden gelijk de gewone werkende mens.
  • Ludo Broeders

    2 jaar geleden
    Ellen Lenseclaes heeft 100% gelijk, die prof-voetballers leven boven hun stand en worden betaald door de clubs en de sponsors. Wat ik ook niet normaal vind is dat Belgische spelers in Belgie moeten blijven, dat getransfereer is gewoon koehandel, dat ze maar eens bij de pro-leak echte geboren Belgen tegen echte geboren buitenlanders laten spelen dan heb je ineens een heel anders resultaat, dan zit wel Courtua in de goal en De Bruyne op het veld, nu staan er overal vreemdelingen op het veld.
  • Paul Weyns

    2 jaar geleden
    Het loon van sporters is gebaseerd op kijkcijfers (reclame inkomsten), dat is de basis. Dus presteer en je zult betaald worden.