© EPA

Theo Bongonda verliest met Celta Vigo van Villarreal

Celta de Vigo heeft zondag op de 27ste speeldag in de Spaanse Primera Division een 0-1 thuisnederlaag geleden tegen Villarreal. Belofteninternational Theo Bongonda maakte de partij vol bij Celta.

belga

Roberto Soldado tekende op slag van rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De spits van Villarreal liep met het hoofd onbedoeld tegen een doorgekopte voorzet aan en kopte zo het leer met meer geluk dan kunde tegen de netten. De 31-jarige Soldado maakte na een lange revalidatie (gescheurde kruisbanden) op 1 maart zijn competitiedebuut voor Villarreal. Hij scoorde twee keer in drie wedstrijden. In de stand klimt de ‘Yellow Submarine’ naar de vijfde plaats met 48 punten. Celta blijft elfde, maar speelde een wedstrijd minder.

Legia Warschau heeft op de 25ste speeldag in de Poolse Ekstraklasa met 1-0 gewonnen tegen Wisla Krakau. Miroslav Radovic zorgde in de elfde minuut voor het winnende doelpunt. Vadis Odjidja-Ofoe speelde de hele wedstrijd voor Legia, dat met 45 punten op de vierde plaats staat op drie punten van de verrassende leider Jagiellonia Bialystok (48).