ANTWERPEN LIVE. 3x3 Lions zijn klaar voor WK op Groenplaats: “Er is geen prijzengeld, we doen dit voor de eer”

Vandaag gaat de Crelan Fiba 3x3 World Cup van start op de Groenplaats in Antwerpen. De 3x3 Lions, onze nationale mannenploeg, is klaar om te vechten voor een podiumplaats. Al is de sport te onvoorspelbaar om nu al grote uitspraken te doen, zegt aanvoerder Nick Celis.

edb

LIVESTREAM. Volg het WK 3x3 basketbal hier op de voet

Slovenië en Egypte, dat zijn de tegenstanders van onze Lions vandaag. “Twee mindere goden in de poule” noemt Nick Celis hen, al betekent dat niet dat zijn ploeg zeker is van de overwinning. “Elke wedstrijd is onvoorspelbaar, zeker nu ze ingekort zijn. Je mag er nooit instappen met het idee dat je wel zal winnen. Maar op papier zijn ze iets minder. De latere tegenstanders, Oostenrijk en de VS, zijn hoger gerankt.”

LEES OOK. Antwerpen even de baskethoofdstad van de wereld: alles wat je moet weten over het WK 3x3

Celis hoopt zeker voorbij de groepsfase te geraken tot in de kwartfinale. “Het is een droom om een podiumplaats te halen, maar ik wil me daar niet op vastpinnen. Wedstrijden zijn zo close in 3X3, vaak hangt de overwinning af van één basket.”

Winnen of niet, een dikke cheque hangt er alleszins niet aan vast. “Er is geen prijzengeld in het professioneel circuit. We krijgen ook geen loon of vergoeding. We doen dit puur voor de eer, en om onze sport op de kaart te zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV