Prins William.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins William. © Getty/Photo News - Fotomontage HLN

Van ‘werkschuwe’ prins tot ‘genadeloze’ koning in spe: prins William viert 40ste verjaardag en is klaar voor de troon

RoyaltyPrins William viert dinsdag zijn 40ste verjaardag. Vijf jaar terug werd hij nog verweten werkschuw te zijn, vandaag beroepen de Queen en prins Charles zich op hem om mee knopen door te hakken omtrent de veelgeplaagde monarchie. De soms heetgeblakerde William kan daarbij genadeloos zijn. Sinds het vertrek van prins Harry rust de verantwoordelijkheid voor de toekomst immers meer dan ooit op zijn schouders.

1 reactie

  • cherifa boutaybi

    2 jaar geleden
    Prins William is de geschikte troonopvolger, hij en Kate zie ik als koning en koningin.
  1. Meghan is goed bezig, maar wat spookt prins Harry eigenlijk uit in de VS? “Hij is meer een volger dan een leider”
    PREMIUM
    Royalty

    Meghan is goed bezig, maar wat spookt prins Harry eigenlijk uit in de VS? “Hij is meer een volger dan een leider”

    Meghan Markle (42) is goed op weg om het te maken in de VS, nu ze haar nieuwe lifestylemerk gelanceerd heeft. Intussen heeft ook haar echtgenoot, de Britse prins Harry (39), de Verenigde Staten omarmd. Op nieuwe officiële papieren staat te lezen dat de VS nu officieel zijn thuisland is. Maar wat betekent dat voor zijn koninklijke status? En wat spookt hij daar eigenlijk uit? Heeft hij wel iets om op terug te vallen, of moet hij het hebben van Meghans inkomsten?
  2. 30 jaar geleden brak prinses Diana met elk protocol: “Ze keek aan tegen levenslange straf van ongeluk”
    PREMIUM
    Royalty

    30 jaar geleden brak prinses Diana met elk protocol: “Ze keek aan tegen levenslan­ge straf van ongeluk”

    ‘Diana: Her True Story’, zo heette het boek waarin in juni 1992 voor het eerst explosieve onthullingen van Diana’s leven als royal naar buiten kwamen. Er werd gesproken over een eetstoornis, zelfmoordpogingen én voor het eerst viel de naam van Camilla Parker Bowles. Dat de prinses van Wales zélf achter al deze onthullingen zat, wist niemand tot na haar dood. Maar het boek wijzigde wereldwijd het aanzien van de Britse monarchie. Andrew Morton, de auteur en grote vertrouweling van de prinses, blikt nu terug op hun gedurfde plan: “Het was alsof ik toegelaten werd tot een ondergrondse kliek die een gevaarlijk geheim koesterde.”