Radio 2

Snelwegparking Peutie lijkt grote vuilnisbelt: “Aannemer die afval moet ophalen is failliet”

De snelwegparking langs de E19 in Peutie, bij Vilvoorde, is herschapen in een vuilnisbelt. De reden daarvoor: de aannemer die de vuilnisbakken van de parking normaal gezien leegmaakt, is enkele weken geleden failliet gegaan. Vrachtwagenchauffeurs en bezoekers van de parking hebben hun afschuw al geuit op sociale media. 

Een fraai zicht is het niet als je de snelwegparking langs de E19 in Peutie oprijdt. De vuilnisbakken zitten overvol, het afval puilt eruit en ook langs de vuilnisbakken ligt vuiligheid, zoals kartonnen dozen, etensresten en zelfs plastic flessen vol urine. Er liggen intussen ook volledige afvalzakken die er vermoedelijk gedumpt werden, want “vuil trekt vuil aan”.  Deze tweet van onze verkeersman Hajo Beeckman was de aanleiding.

De oorzaak voor de vuilnisbelt is een aannemer die failliet is, zegt Anton Decoster van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV): “De aannemer, die voor ons de vuilnisbakken van deze parking leegmaakt, is enkele weken geleden failliet gegaan. Daardoor zijn de vuilnisbakken al drie weken lang niet leeggemaakt, en dat heeft een hoop afval en overlast als gevolg.”

Radio 2

Voor de vooral buitenlandse vrachtwagenchauffeurs is de snelwegparking van Peutie dan ook geen aangename plek om te overnachten of pauzeren. En ook de pendelaars ergeren zich aan al dat afval: “Ik passeer hier dagelijks, en het is echt een schande. Dit is een stort om beschaamd over te zijn als Belg!”, zegt pendelaar Wim.

Oplossing

Maar het AWV is intussen volop bezig met een oplossing en heeft een tijdelijk contract met een andere firma om het afval op te ruimen. “Sneller kon dat niet omdat wij ons als overheidsinstantie aan de wetgeving voor overheidsopdrachten moeten houden. Maar als de parking nu nog niet helemaal opgeruimd is, zal dat zeker één van de komende dagen gebeuren”, aldus Anton De Coster.

Het heeft zelfs geen paar dagen geduurd. Nauwelijks één dag na de foto bleek de rotzooi op het parkeerterrein al opgeruimd te zijn. Willen is kunnen, zo blijkt. 

Meest gelezen