BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaanderen naar Raad van State tegen vergunning voor windmolenpark in Waalse Dalhem

In naam van de Vlaamse overheid trekken minister van Omgeving Zuhal Demir en minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) naar de Raad van State tegen de vergunning die de Waalse regering afgeleverd heeft voor een nieuw windmolenpark in het Luikse Dalhem, op de grens met Voeren. Volgens Demir en Diependaele dreigen de natuur en het landschap van de Voerstreek te worden aangetast en wordt de komst van de nieuwe Einsteintelescoop in het gedrang gebracht.

14 reacties

  • José Lippens

    2 jaar geleden
    Vlaanderen krijgt degels opgelegd om de natuur, de Walen zijn specialist om alles met voeten te treden, Wolvenpark aan brakelbos, niet verantwoord net zoals windmolens die regels moeten volgen maar niet op de grens van Vlaanderen. Voor de Walen is het eeemn spelletje om Vlaanderen te pesten en bij mislukking eisen dat ze Vlaming meedraaien in de kosten voor 60%
  • Pieter Janssens

    2 jaar geleden
    NVA wilt splitsen, maar willen blijkbaar wel besturen in de Walen. Demir heeft zware profileringsdrang om bekende politieker en stem kanon te worden. Maar onze bossen verdwijnen obdertussen.
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Het hernieuwbaar levert nog maar 15% van onze stroom in België en het is al elke dag koekenbak, overal duiken problemen op die er vroeger niet waren, met torenhoge prijzen en onstabiel net op kop! Zet er nog maar bij en de problemen zullen enkel groter worden.
  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Demir gaat zich al moeien op iemand anders grondgebied dat ze eerst haar eigen puin opruimt
  • Norbert Bauwens

    2 jaar geleden
    Blijkbaar zijn er mensen die het belang van de Einstein telescoop absoluut niet kennen anders zouden ze andere woorden schrijven. Sorry voor de Demir en N-VA haters maar Demir heeft in deze gelijk. Waarom De Wever er moet bijgesleurd worden is me een raadsel...