Het Damrak in het centrum van Amsterdam
Volledig scherm
Het Damrak in het centrum van Amsterdam © ANP

Nederlandse consumentenvertrouwen op laagste niveau ooit

Het consumentenvertrouwen in Nederland is nog nooit zo laag geweest als nu. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat het vertrouwen maandelijks meet, zijn consumenten in juni vooral minder bereid om grote aankopen te doen, mogelijk ook door de sterke prijsstijgingen. Het oordeel over het economisch klimaat, waar de inflatie en de oorlog in Oekraïne duidelijk hun stempel drukken, bleef op maandbasis nagenoeg gelijk.

3 reacties

  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Zolang we ons laten wijsmaken dat Ukraïne alles levert wat er in de wereld beschikbaar is - voeding, technologische producten enzovoort - blijven de grote kapitalen ons in de zak zetten. Bijvoorbeeld het nieuws dat er wereldwijd hongersnood dreigt door de oorlog daar. Mij maak je niet wijs dat al het voedsel ter wereld door Ukraïne geleverd werd en alle gas uit Rusland moet komen. Zo achterlijk ben ik niet.
  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Mensen sparen om hun energie-rekeningen te kunnen betalen. Slim. Maar wel erg dat dit moet.
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Deze statistiek (zoals er nog andere zijn) kan men niet als algemeen correct bestempelen. Hoe zit het met de portemonnee van die mensen? Hebben ze het nodig om iets te kopen? Enz.