Zaakvoerster haalt kantoor leeg, werknemers blijven achter zonder loon

© BERT DE DEKEN

De werknemers van het dienstenchequebedrijf Life Improvements in Turnhout zitten met de handen in het haar. Hun werkgeefster is met de noorderzon vertrokken. De 25 werknemers blijven verbaasd achter, zonder loon of werk.

Guy Van Nieuwenhuysen

Life Improvements BVBA is een dienstenchequebedrijf dat in augustus 2009 opgericht werd. De vzw Oppasdienst Aan Huis is op hetzelfde adres in de Eigenaarsstraat 21 in Turnhout gevestigd. Zaakvoerster Heidi Janssen (47) is afkomstig uit Rijkevorsel, maar woont al enige tijd in Nederland. Ze had 25 mensen in dienst, onder wie vier administratieve krachten. Die bedienden ontdekten een maand geleden dat het kantoor in de Eigenaarsstraat helemaal was leeggehaald. Zelfs de koffie en de suikerklontjes waren weg. Op dat ogenblik waren al diverse thuishelpers bij hun klanten aan het werk. De zaakvoerster was niet meer bereikbaar.

Goed voorbereid

Heidi Janssen had haar verdwijning goed voorbereid. Volgens buren was het kantoor tijdens het weekend leeggehaald. De Facebookprofielen van Heidi Janssen en van Life Improvements waren verdwenen. De werknemers verkeren sindsdien in de grootste onzekerheid. Wie betaalt hun achterstallig loon? Hoe kunnen ze ander werk vinden als er niemand is om een C4 af te leveren?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen