Zware brand legt unieke verzameling in de as

© djr

Een brand legde zaterdag de keuken van Pascal Vanhoutte in de as. Hij vreest dat een groot deel van zijn unieke collectie miniatuurgitaren en -autootjes verloren is.

djr

Toen Pascal Vanhoutte en zijn vriendin Gaby zaterdagmiddag omstreeks halfzes thuiskwamen in de Meensesteenweg in Bissegem, zagen ze de rook uit hun woning komen.

Ze probeerden nog naar binnen te gaan, maar er was te veel rook. Pascal, zijn vriendin en een buurvrouw werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd.

Achterbouw vernield

De brandweer kon het vuur snel blussen, maar de schade is groot. “Het is nog te vroeg om de schade goed in te schatten, maar de volledige achterbouw met de keuken is vernield”, zegt Pascal.

In die keuken bevond zich een waardevolle collectie. Pascal verzamelt miniatuurgitaren en miniatuurautootjes en daar zitten unieke stukken bij. “Het is moeilijk om er een bedrag op te plakken, maar de volledige collectie is zeker 20.000 euro waard. Zo zit er een exemplaar tussen dat ik voor 100 dollar kocht, nu is dat al 800 dollar waard. Misschien kan een en ander nog gered worden”, hoopt hij.

De schade is zowel financieel als emotioneel groot. Toch relativeert Pascal: “Materiële schade kan hersteld worden. Het is nu zo, ik ben al blij dat er niemand gewond is en dat ook de buren niets hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen