Mogelijk kwaad opzet bij brand die gebouw jeugddienst vernielde

© evr

© djr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De oude school in de Zuidstraat in de Barakken in Menen is volledig vernield na een hevige brand. Die werd volgens getuigen aangestoken.

Joerie Dewagenaere

Het waren twee jonge voetballertjes die zaterdagmiddag rond halfvier twee knallen hoorden. Ze verwittigden de brandweer die halsoverkop uitrukte naar de Zuidstraat in Menen. Daar bleek het pand van de jeugdwerking in brand te staan. Er kwam hulp van verschillende korpsen aan te pas om het vuur onder controle te krijgen.

De Zuidstraat bleef afgesloten tot zondag 13 uur. Toen nog was de brandweer daken in de buurt aan het schoonmaken.

LEES OOK: Hevige uitslaande brand op jeugdsite Menen

Aangestoken?

Volgens getuigen zou de brand aangestoken zijn. Zij zagen twee jonge mannen wegrennen die in het Frans ‘Snel, we maken ons uit de voeten’ riepen. De politie wil dat niet bevestigen, maar onderzoekt alle mogelijke pistes. “Ook dat de brand zou aangestoken zijn, kunnen we nog niet bevestigen. Een deskundige is ter plaatse”, zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse.

Dat de buurt al jaren geteisterd wordt door vandalen is een understatement. Van het tweede gebouw op de site – dat gespaard bleef van de brand – zijn bijna alle ramen ingegooid. “Er is daar inderdaad veel vandalisme. Tot nog toe was dat een geforceerde deur, kapot raam of gestolen bierbak”, aldus Vannieuwenhuyse.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kortrijk-Waregem-Menen van maandag 13 maart

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen