Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen. © Photonews

TRANSFERSOAPS. Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”

VoetbalAls het van Arsène Wenger had afgehangen, dan had Émile Mpenza ooit voor Arsenal gevoetbald. Hij zat zelfs bij hem aan tafel. Ook Juventus wilde de Rode Duivel. Maar Schalke 04 gokte en uiteindelijk won niemand. Hoe een exorbitante vraagprijs ervoor zorgde dat de opmars van Mpenza gefnuikt werd, bespreken we in aflevering twee van onze reeks “transferdeals die álles hadden kunnen veranderen”. Mpenza blikt terug: “Ik had één van de Invincibles kunnen zijn.”

14 reacties

  • berlinde gosselin

    2 jaar geleden
    Mpenza blijven zich beter voelen dan de andere . Er zijn er zoveel die voor hun in het buitenland hebben gespeeld en beter presteerde .
  • Erwin Hyndrikx

    2 jaar geleden
    Emile Mpenza: indien de bal tussen palen was: meestal goal. Echter 99 keer op 100 hoog over of ernaast...
  • Guy Soetewey

    2 jaar geleden
    Blijven dromen beste
  • Nando Garcia Fernandez

    2 jaar geleden
    En als ik 20 jaar later geboren was hadden ze mij geen 5 jaar kunnenschorsen terwijl zij mijn ontslag gaven. Als als als
  • Patrick Rasschaert

    2 jaar geleden
    De broers waren zeer goed maar ze liepen ook naast hun schoenen en dachten als ze naar een grote club gingen ze automatisch een vedettenstatuut zouden hebben. Ze zijn snel terug met beide voeten op de grond terecht gekomen.