©  REUTERS

Johnson minimaliseert dispuut met EU over Noord-Ierland

De Britse premier Boris Johnson heeft het geschil met de Europese Unie over de Brexitafspraken rond Noord-Ierland geminimaliseerd. Dat deed hij in een interview met de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

Bron: BELGA

Vorige week diende de Britse regering een wetsontwerp in waarmee ze de mogelijkheid wil creëren om unilateraal bepaalde onderdelen van het Noord-Ierse protocol – een onderdeel van het Brexitakkoord van 2020 over Noord-Ierland – naast zich neer te leggen. Als gevolg daarvan startte de Europese Commissie meerdere inbreukprocedures op tegen het Verenigd Koninkrijk.

In een interview met de Süddeutsche Zeitung minimaliseert Johnson het dispuut. De kritiek uit Brussel is volgens hem “zeer gematigd” en alle partijen hebben er belang bij om “creatieve en pragmatische” oplossingen te vinden.

De Britse premier vergeleek de toekomstige rol van het Verenigd Koninkrijk in Europa als die van een luchtboog in de gotische bouwkunst. “Luchtbogen zijn extravagant en mooi en ze ondersteunen het gebouw van buitenaf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer