Gouverneur Cathy Berckx (CD&V) wil soort ‘voetbalwet’ voor recreatiedomeinen

De Antwerpse gouverneur Cathy Berckx (CD&V) wil een soort ‘voetbalwet’ voor recreatiedomeinen om beter te kunnen ingrijpen bij opstootjes zoals er de voorbije dagen waren in de recreatieparken Blaarmeersen (Gent) en De Nekker (Mechelen). Die wet laat de uitwisseling van gegevens toe. Daardoor kan men personen die in één domein de toegang wordt ontzegd meteen ook verbieden om nog andere recreatieparken te bezoeken.

24 reacties

  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    De minister is duidelijk: zo eenvoudig is het niet. Vergeet het dus maar.
  • Nicole Vleminckx

    2 jaar geleden
    Dewinter en Wilders mochten van de burgemeester in Molenbeek niet gaan wandelen in het kader van de openbare orde. Waarom kan men niet dezelfde maatregel ten opzichte van de “jongeren” nemen?
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Het enige dat die massa politiekers en alle andere aanhangsels interesseert is hun eigen portemonnee, al de rest is bijzaak, wij worden gewoon met een kluitje het riet ingestuurd !
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    We wisten dat dit allemaal ging gebeuren ! En nu zitten ze met de gebakken peren, hoelang blijven we die blablablabla nog slikken ?
  • Francois Vleminckx

    2 jaar geleden
    Beloven altijd maar beloven. Hebben die betaald voor de treinrit? Bijlange niet. Krijgen die een boete? Bijlange niet! Krijgen die een PV voor het lastigvallen van vrouwen en meisjes? Bijlange niet! En na al die jaren nog steeds een brok ellende met die 'jongeren'!