Zware hinder voor treinverkeer tussen Gent en Antwerpen: “Duizendtal reizigers op trein die persoon aanreed”

Het is een zware ochtendspits op het spoor tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem. Door een aanrijding rijden er momenteel geen treinen op die lijn. De NMBS legt vervangbussen in.

tg

Het treinverkeer is maandagochtend volledig onderbroken tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem. “Om 7.32 u. werd ter hoogte van Beveren-Waas een persoon aangereden door de trein Oostende-Antwerpen. Dat is een zeer drukke lijn. Op de trein die stilstaat, zaten een 1.000-tal reizigers”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.

“Het belooft dan ook een zeer moeizame spits te worden voor wie vanuit Gent, Lokeren en Sint-Niklaas naar Antwerpen wil. Het gaat om een zeer drukke lijn, zeker in de spitsuren”, aldus Baeken.

De NMBS legt vervangbussen in en er wordt geprobeerd om de spoorlijn zo snel mogelijk weer vrij te maken voor het treinverkeer. Of dat nog tijdens de ochtendspits zal gebeuren, is twijfelachtig omdat men nog bezig is met de vaststellingen ter plaatse.

© Bert Foubert

Om 10.30 u. was er nog altijd geen normaal treinverkeer mogelijk. De ongeveer duizend reizigers die op de trein zaten, zijn wel vrij snel met bussen naar het station van Antwerpen-Berchem gebracht. Dat heeft Dimitri Temmerman van de NMBS zopas laten weten.

De IC-treinen vanuit Oostende en Poperinge naar Antwerpen-Centraal zijn beperkt tot Sint-Niklaas, waar reizigers kunnen overstappen op een vervangbus naar Antwerpen-Berchem.

De IC-treinen van Antwerpen-Centraal naar Gent-Sint-Pieters zijn afgeschaft

Reizigers op het traject Gent-Sint-Pieters - Antwerpen-Centraal kunnen via Brussel of Mechelen reizen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen