© Victoriano Moreno

Treinverkeer urenlang onderbroken tussen Sint-Niklaas en Berchem: Trein met duizendtal reizigers na meer dan twee uur geëvacueerd

Door een persoonsongeval in Beveren-Waas was het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem maandagvoormiddag urenlang onderbroken. De betrokken trein, die onderweg was van Oostende naar Antwerpen, is intussen geëvacueerd. De ongeveer duizend reizigers waren met bussen naar het station van Antwerpen-Berchem gebracht. De evacuatie duurde een goed uur en was omstreeks 09.53 uur afgerond.

De IC-treinen vanuit Oostende en Poperinge naar Antwerpen-Centraal waren tot het middaguur beperkt tot Sint-Niklaas, waar reizigers konden overstappen op een vervangbus naar Antwerpen-Berchem. De IC-treinen van Antwerpen-Centraal naar Gent-Sint-Pieters werden afgeschaft. Rond de middag was de “normale toestand” hersteld, al zijn er nog vertragingen mogelijk.

Zware ochtendspits

Het treinverkeer was maandagochtend volledig onderbroken tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem. “Om 7.32 u. werd ter hoogte van Beveren-Waas een persoon aangereden door de trein Oostende-Antwerpen. Dat is een zeer drukke lijn. Op de trein die stilstaat, zaten een 1.000-tal reizigers”, zei Thomas Baeken van Infrabel.

Het was een zeer moeizame ochtendspits voor wie vanuit Gent, Lokeren en Sint-Niklaas naar Antwerpen moest reizen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER