© BvdB

De droomzomer van Thibaut Courtois: Champions League, huwelijksaanzoek en… date met zeeschildpad

Officieel is hij pas enkele dagen van start gegaan, maar Thibaut Courtois beleeft nu al een zomer om nooit meer te vergeten. Het begon allemaal met de Champions League-winst op 28 mei. Nadien was hij getuige op de trouw van zijn broer en vroeg hij Mishel ten huwelijk. Momenteel viert het koppel de liefde op de meest idyllische plekjes van Europa.

DB

Champions League-winst

Bij KRC Genk, Atlético Madrid en Chelsea had hij al een erelijst om u tegen te zeggen bij elkaar gekeept, maar op 28 mei mocht Thibaut Courtois eindelijk dat ene lege vakje op zijn palmares afvinken: winnaar van de Champions League. En hoe! In de met 1-0 gewonnen finale tegen Liverpool verwierf de Real Madrid-doelman een plek in de geschiedenisboeken. Met de ene wereldsave na de andere zorgde hij er eigenhandig voor dat de beker met de grote oren voor de 14de keer mee naar de Spaanse hoofdstad mocht. Na afloop deelden partner Mishel, papa Thierry, mama Gitte, zus Valérie en oogappels Nicolas en Adriana mee in de feestvreugde.

 ©  Icon Sport

 ©  Icon Sport

 ©  ISOPIX

Getuige op huwelijk broer

Niet van de partij in Parijs: broer Gaétan. En met een goede reden. In het weekend dat de voetbalwereld aan de voeten van zijn vier jaar oudere broer ligt, stapt Gaétan in het huwelijksbootje met Kirsten. Terwijl de rest van de familie het trouwfeest bijwoont, paradeert Thibaut in een open bus door de straten van Madrid om de Real-fans de Champions League-beker te showen. Een dag later zakt hij wel af naar Alden Biesen om daar als getuige het burgerlijk huwelijk bij te wonen.

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen

 © Sven Dillen

Huwelijksaanzoek

Het jawoord van zijn broer werkt inspirerend. Courtois mist het vierluik van de Rode Duivels in de Nations League met pubalgie, maar onze nationale nummer één heeft geen groene mat nodig om te schitteren. Een week na zijn heldenrol in de Champions League-finale gaat hij op een jacht voor de kust van Amalfi in Zuid-Italië door de knieën voor ‘zijn’ Mishel. Het antwoord op het huwelijksaanzoek van het 25-jarige Israëlische fotomodel luidt even verwacht als volmondig: ja!

Op de knieën op een jacht voor de Amalfikust in Zuid-Italië. 

Date met zeeschildpad

Wat volgt is genieten van de liefde en van elkaar. De tortelduifjes vieren hun verloving met een aantal snoepreisjes door Europa. Eerste stop is Mykonos waar ze samen profiteren van de Griekse zon. Vervolgens neemt Mishel haar verloofde op sleeptouw doorheen Eilat, de Zuid-Israëlische badplaats waar ze opgroeide. “Mijn favoriete plaats op aarde”, zei ze daar eerder al over. In een onderwaterpark neemt Courtois er zelfs de verzorging van een zeeschildpad op zich. Je hebt gouden handen of je hebt ze niet. De voorlopig laatste stop is Ibiza. Op het Spaanse feesteiland kan de doelman nog een laatste keer stoom afblazen alvorens hij over twee weken de trainingen hervat bij Real Madrid.

Genieten van de Griekse zon in Mykonos. © BACKGRID

 © BACKGRID

Dolfijnen spotten in Eilat. 

Een zeeschildpad verzorgen. 

Feesten op Ibiza. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer