Alexander (l.) moest thuis vernederingen, mishandeling en isolatie ondergaan. Zijn moeder en stiefvader (r.) werden hiervoor veroordeeld, maar gingen in beroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander (l.) moest thuis vernederingen, mishandeling en isolatie ondergaan. Zijn moeder en stiefvader (r.) werden hiervoor veroordeeld, maar gingen in beroep. © WHW / Marc Baert

“Ik zie mijn katten liever dan mijn zoon. Ik haat hem”: acht hof van beroep (stief)ouders van Alexander (13) dan tóch verantwoordelijk voor zijn zelfdoding?

VilvoordeJa, de amper 13-jarige Alexander uit Vilvoorde moest thuis vernedering, mishandeling en isolatie doorstaan. De rechter liet hierover in eerste aanleg geen twijfel bestaan en veroordeelde zijn moeder Gaëlle F. (49) en stiefvader Kurt D.W. (52) tot respectievelijk 2 jaar en 18 maanden cel. Maar voor de zelfdoding van de jongen waren ze niet verantwoordelijk... al kan het hof van beroep daar nu heel anders over beslissen. En dat zou het koppel dan weer een véél zwaardere straf kunnen kosten, terwijl ze er net zelf voor kozen om in beroep te gaan.