Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet.
Volledig scherm
Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet. © AP, ANP

Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet: “Iedereen krijgt een wapen maar niemand krijgt lichamelijke autonomie”

In de Verenigde Staten is na een halve eeuw de abortuswetgeving teruggedraaid. Het Hooggerechtshof heeft beslist dat de vijftig staten in de VS afzonderlijk kunnen bepalen of zij abortus toestaan of niet. Beroemdheden en politici laten zich nu negatief uit over de omstreden beslissing: “Dit heeft niets te maken met religie, dit heeft alles te maken met menselijkheid”.

28 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Vrouwen proberen op het moment zelf hun abortus zo snel mogelijk te vergeten maar deze beroemdheden bewijzen dat abortus u blijft achtervolgen in uw hoofd, uw hele leven lang. Een 'ongeluk' is rap gebeurd en het is ook niet echt in proportie: een vrijpartij kan leiden tot een bevruchting en tot een nieuw leven. Ik ken talloze babies die 'ongelukjes' waren en die er toch zijn gekomen, tot immens geluk van de ouders, zowel de moeder als de vader!
  • Claude Broucker-Briké

    2 jaar geleden
    Abortus is moord. Goed nieuws dat abortus wordt verboden.
  • Andy De Schieter

    2 jaar geleden
    Elk nieuw burger is een potentiele arbeider voor de kapitalistishe rijken. En elke nieuw burger is een consument die geld opbrengt. Die bekijken dat op die manier.
  • Marie Vanakker

    2 jaar geleden
    Na hun wapenwetten uit de jaren 1700 nu ook een medische opvatting uit die tijd. Mooi toch zo een beetje gelovig en conservatief zijn. Heel veel lokale gekken gaan hier munt uitslaan en vele vrouwen in gevaar brengen met middeltjes en ingrepen die het daglicht niet mogen zien.
  • wim Goossens

    2 jaar geleden
    Dan moet het hooggerechtshof ook de wapenwet aanpassen en wapens verbieden want elk jaar worden er meer kinderen vermoord door wapens, die hebben ook recht op leven ...