Dagelijks 1 miljoen luisteraars en toch houdt ‘De Madammen’ ermee op: “Stoppen nu iedereen nog van ons houdt”

tvHet populairste radioprogramma van het land stopt ermee. Na vijftien jaar in de ether en dagelijks bijna een miljoen luisteraars, draaien ‘De Madammen’ de volumeknop dicht. “Je moet niet altijd alles willen begrijpen, maar wel respecteren”, zegt Anja Daems (57) over het onverwachte nieuws.

  1. Presentatrice Anja Daems blikt terug én vooruit: “Nog voor elke uitzending ben ik zenuwachtig”
    PREMIUM
    Showbizz

    Presenta­tri­ce Anja Daems blikt terug én vooruit: “Nog voor elke uitzending ben ik zenuwach­tig”

    Het Radio 2-programma ‘De Madammen’, één van de best beluisterde radioblokken in Vlaanderen, viert in oktober zijn kristallen jubileum. Presentatrice Anja Daems (53) is er al van meet af aan bij en blikt terug én vooruit. “Radio is meer een afgeleide geworden van sociale media. Tegenwoordig praten we on air vooral over foto’s of video’s die we gemaakt hebben voor Facebook of Instagram”, vertelt ze in een gesprek over haar radiocarrière, het moederschap op late leeftijd en haar puberverleden. “Ik was een zwartgallige puber. ‘Moeder waarom leef ik?’ leek bijwijlen mijn levensmotto.”
  2. Amper promo en toch is nieuw album Taylor Swift nu al een schot in de roos. Maar: “Het hoogtepunt van de hype is bereikt”
    PREMIUM
    Muziek

    Amper promo en toch is nieuw album Taylor Swift nu al een schot in de roos. Maar: “Het hoogtepunt van de hype is bereikt”

    Nog voor er één noot te horen was, was ‘The Tortured Poets Department’ - het gloednieuwe album van Taylor Swift (34) - al een waanzinnig succes op Spotify. En dat zonder dat de Amerikaanse zangeres al te veel promotie voerde voor haar nieuwe plaat. Is ze gewoon te groot geworden om haar nieuwe album te laten falen? En hoelang zal haar succes nog blijven duren? Celebrity-experte Hilde Van den Bulck analyseert zorgvuldig de strategie van de popster.