Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen VS

Trump wil partijgenoot Ryan nog niet steunen

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump weigert zijn prominente partijgenoot Paul Ryan vooralsnog te steunen in zijn strijd om herverkiezing. Trump is "nog niet helemaal zover", vertrouwde hij de Washington Post toe. De Republikeinse senatoren John McCain en zeker Kelly Ayotte, volgens Trump zwak en trouweloos, kunnen zijn steun sowieso op hun buik schrijven.

Ryan, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, doet volgende week dinsdag een gooi naar de kandidatuur van zijn partij voor een nieuwe termijn als afgevaardigde van zijn district in de staat Wisconsin. Aan Ryans rivaal in de Republikeinse voorverkiezingen, Paul Nehlen, wijdde Trump dinsdag warme woorden. Trump "mag Paul wel" maar is er naar eigen zeggen nog niet uit. 

Het heeft nooit erg geboterd tussen Trump en Ryan. Die laatste aarzelde ongekend lang voor hij zich achter Trumps presidentskandidatuur schaarde. Na de harde woorden van Trump aan het adres van de ouders van een in Irak gesneuvelde islamitische militair onlangs nam Ryan het voor hen op, al viel hij Trump niet met zoveel woorden af.