Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Man (30) schiet vrouw (32) neer en rijdt vervolgens met haar naar zijn zus

De man reed met zijn slachtoffer naar de Leopolddreef in Berlare, waar de politie hem kon oppakken en het onderzoek gevoerd werd.Beeld Koen Baten

Een 32-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag overleden in het ziekenhuis nadat een man van 30 haar neergeschoten had in Overmere. Na de feiten nam hij het slachtoffer nog mee in de auto naar zijn zus, waar hij alles opbiechtte.

De feiten dateren van zaterdagavond, omstreeks 22.45 uur op een veldweg langs de E17 in Overmere. Meerdere politiezones stuurden patrouilles uit nadat een melding binnenkwam van een schietincident. De man zou de vrouw neergeschoten hebben in zijn eigen wagen, en vervolgens met haar naar zijn zus gereden zijn, in de Leopolddreef in Berlare. Vermoedelijk is het ook de zus van de man die de politie belde.

Volgens getuigen werd de vrouw in de Leopolddreef nog gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze later aan haar verwondingen. De 30-jarige schutter kon ter plaatse opgepakt worden.

De Leopolddreef werd afgesloten voor het verkeer.Beeld Koen Baten

Tijdens het onderzoek werd de Leopolddreef volledig afgesloten voor het verkeer. Ook medewerkers van het labo kwamen nog ter plaatse voor een sporenonderzoek. Om dat onderzoek veilig te stellen, plaatste de brandweer een tent over de wagen.

De aanleiding voor de feiten is momenteel nog onduidelijk. De dertiger wordt op dit moment ondervraagd door de politie en zou maandag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.