Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Socialisten, groenen, Open Vld en PVDA willen recht op abortus in de grondwet. Bouchez pleit voor "intelligentere aanpak”

Nu het recht op abortus geschrapt is in de VS, wil PS-fractieleider Ahmed Laaouej uitzoeken hoe het recht op abortus bij ons in de grondwet verankerd kan worden. Daarbij krijgt hij alvast de steun van Open Vld, Groen en PVDA - al vindt die laatste het efficiënter om abortus meteen uit het strafrecht te halen. Ook Bouchez wil het "intelligenter aanpakken”. Alleen voor Vlaams Belang zou de abortuswetgeving wat strenger mogen zijn.  

27 reacties

  • Patrick Symons

    2 jaar geleden
    Zorg dat je niet zwanger geraakt, er zijn mogelijkheden genoeg. Blijven nog de uitzonderingen, verkrachting, incest, medische reden, ... Abortus is geen voorbehoedsmiddel.
  • Leo Van der Vorst

    2 jaar geleden
    Ik vind onze huidige wet prima en weloverwogen, de termijn en de oorzaken. Baas over eigen lichaam, zeker en vast, maar een abortus is volgens mij geen schoonheidsoperatie maar een medische ingreep die over leven gaat. Daar mag gerust goed over nagedacht worden en over de bestaande wet is zeker goed nagedacht en modernisering is hier niet echt het juiste woordgebruik.
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Prima, leg maar vast! Baas in eigen buik en niet zoals in de VS terug naar de middeleeuwen. Maar ook eens af van dat taboe op seksuele voorlichting op school; mijn kind is daar te jong voor is GEEN excuus! Maar dan nog is het risico er want geen van de voorbehoedsmiddelen zijn volledig fail-safe om nog maar te zwijgen van verkrachting dus abortus moet beschikbaar zijn, niet enkel op medische grond
  • Casto Giuseppe

    2 jaar geleden
    Een prima voorstel van VB
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    Kan het hier niet dan wilt men gewoon de grens over. Recht op euthanasie lijkt mij echter veel dringender.
  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: 
“Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. In de val gelokt met een mailtje over Trump: zo konden Chinese hackers ook toegang krijgen tot Belgische computers
    PREMIUM
    5

    In de val gelokt met een mailtje over Trump: zo konden Chinese hackers ook toegang krijgen tot Belgische computers

    Het is de Amerikaanse overheid menens in de strijd tegen de Chinezen die ook de computer van enkele Belgische politici - onder wie commissievoorzitter Els Van Hoof - hackten. Wie met een gouden tip de Amerikanen naar 7 geïdentificeerde leden van hackerscollectief APT31 kan leiden, krijgt een beloning van liefst 10 miljoen dollar. Wat hebben die Chinese hackers dan allemaal op hun kerfstok? En hoe konden zij onze Belgische parlementairen in verlegenheid brengen?