Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Socialisten, groenen, Open Vld en PVDA willen recht op abortus in de grondwet. Bouchez pleit voor "intelligentere aanpak”

Nu het recht op abortus geschrapt is in de VS, wil PS-fractieleider Ahmed Laaouej uitzoeken hoe het recht op abortus bij ons in de grondwet verankerd kan worden. Daarbij krijgt hij alvast de steun van Open Vld, Groen en PVDA - al vindt die laatste het efficiënter om abortus meteen uit het strafrecht te halen. Ook Bouchez wil het "intelligenter aanpakken”. Alleen voor Vlaams Belang zou de abortuswetgeving wat strenger mogen zijn.  

27 reacties

  • Patrick Symons

    2 jaar geleden
    Zorg dat je niet zwanger geraakt, er zijn mogelijkheden genoeg. Blijven nog de uitzonderingen, verkrachting, incest, medische reden, ... Abortus is geen voorbehoedsmiddel.
  • Leo Van der Vorst

    2 jaar geleden
    Ik vind onze huidige wet prima en weloverwogen, de termijn en de oorzaken. Baas over eigen lichaam, zeker en vast, maar een abortus is volgens mij geen schoonheidsoperatie maar een medische ingreep die over leven gaat. Daar mag gerust goed over nagedacht worden en over de bestaande wet is zeker goed nagedacht en modernisering is hier niet echt het juiste woordgebruik.
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Prima, leg maar vast! Baas in eigen buik en niet zoals in de VS terug naar de middeleeuwen. Maar ook eens af van dat taboe op seksuele voorlichting op school; mijn kind is daar te jong voor is GEEN excuus! Maar dan nog is het risico er want geen van de voorbehoedsmiddelen zijn volledig fail-safe om nog maar te zwijgen van verkrachting dus abortus moet beschikbaar zijn, niet enkel op medische grond
  • Casto Giuseppe

    2 jaar geleden
    Een prima voorstel van VB
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    Kan het hier niet dan wilt men gewoon de grens over. Recht op euthanasie lijkt mij echter veel dringender.