De Vlaamse regering keurde vrijdag het concrete voorstel van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) goed.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse regering keurde vrijdag het concrete voorstel van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) goed. © Photo News / Belga

Zoveel mag je ten hoogste gespaard hebben als je een sociale woning wil

Wie een sociale woning wil huren, zal vanaf 2024 inzage moeten geven in zijn spaargeld. Staat er een klein jaarinkomen op de rekening? Dan grijpt hij naast een sociale woning. Maar wie vandaag al een sociale woning huurt, hoeft niet meteen te panikeren, benadrukt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Dat brengt HLN vandaag in primeur: lees alle details hier.

210 reacties

  • Katia David

    2 jaar geleden
    Ik woon in een sociale woning met drie studerende kinderen na een vechtscheiding. Eerst stond ik met mijn 4 kinderen nog 3 weken op straat, de vierde woont al alleen nu. Mijn woning is niet geïsoleerd, ik heb geen waterput, of zonnepanelen. ik werk, Ik kan niks sparen.. en ook niet genieten van de vele subsidies die eigenaars krijgen die investeren in duurzaam wonen, neen deze luxe is voor alleenstaanden met kinderen niet weggelegd, dus noem ons geen luxepaardjes. 😠
  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    Tellen eigendommen en rekeningen in het buitenland ook mee?
  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    N-VA viseert telkenmale de zwaksten van onze samenleving.
  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    Voor sommige partijen gaat het Vlaanderen van vandaag steeds meer op de middeleeuwen lijken en zijn de zwaksten van de samenleving de kop van jut en word de elite gevrijwaard.
  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    Ze zouden beter de samenwerking tussen bepaalde partijen en de uitvoerende bouwpromotors tegen het licht houden ipv steeds de zwakste in de samenleving steeds te viseren! Wat gaat het volgende zijn ,een enkelband en een camera boven het hoofd in de sociale woningen?