Foto: Radio 2

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen organiseert kampioenschap telefoonwerpen: "Stress van ons af gooien"

Op drie campussen van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen vindt een ludiek kampioenschap telefoonwerpen plaats. Zo wil ZNA haar medewerkers helpen ontspannen na een stresserende coronaperiode. De voortdurend rinkelende telefoons staan symbool voor de hoge werkdruk, die nog altijd voelbaar is voor het ziekenhuispersoneel.

Medewerkers van het ZNA kunnen letterlijk de stress van zich afgooien, want op drie van de campussen vindt het kampioenschap draagbare-telefoonwerpen plaats. Ook al is corona momenteel minder op de voorgrond, de werkdruk in de ziekenhuizen blijft voelbaar.

Iedereen kent wel van die momenten waarop je de telefoon zo ver mogelijk wil weggooien
Heidi Luypaert, psychologe zelfzorgteam ZNA

“Nu de vakantie voor de deur staat, willen we onze medewerkers helpen ontstressen”, vertelt psychologe Heidi Luypaert van het zelfzorgteam van ZNA. “De rinkelende telefoon staat symbool voor de werkdruk en stress. Iedereen kent wel die momenten waarop je de telefoon liefst zo ver mogelijk wil weggooien.”

BEKIJK - Er wordt gegooid met "Dects", de draagbare telefoons die intern in het ziekenhuis gebruikt worden, en die de laatste jaren al te vaak gerinkeld hebben ("Het journaal" 27 juni 2002):

Videospeler inladen...

“We hebben een paar stevige jaren achter de rug”, vertelt Wim Van de Waeter, algemeen directeur Patiëntenzorg. “Het is belangrijk dat we daarom eens kunnen ontspannen op het werk. Elkaar ontmoeten op het grasplein, voor elkaar supporteren en strijden voor een prijs voor je eigen team of afdeling. Daar doen we het voor.”

Ik heb slechts dertig punten behaald, maar ik mocht wel als eerste gooien
Dokter Conny Colson (ZNA)

Dokter Conny Colson mocht de spits afbijten. “Los van corona hebben we wel vaker momenten waarop we onze telefoons beu zijn. En om die nu samen met het team te kunnen weggooien, is wel eens leuk. Ik heb maar dertig punten behaald, dus dat is niet zo veel. Ik was wel de eerste en moest de strategie nog wat uittesten. Hopelijk hebben mijn collega’s eruit geleerd en doen ze het beter.”

De winnaars

De ziekenhuiscampussen die aan het kampioenschap deelnemen, zijn ZNA Stuivenberg, ZNA Erasmus en ZNA Hoge Beuken. Donderdag zal ook ZNA Jan Palfijn een kampioenschap telefoonwerpen organiseren. Er is een apart klassement voor mannen en vrouwen en de winnende teams krijgen een ontspannende massagestoel op hun afdeling als prijs.

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen