Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Coronacrisis amper impact op financieel vermogen Belgische gezinnen

De coronacrisis had amper impact op het financieel vermogen van Belgische gezinnen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de vierde ronde van de “Household Finance and Consumption Survey” (HFCS). De enquête werd uitgevoerd door de Nationale Bank en geeft inzicht in de economische activiteiten en financiële situatie van gezinnen.

20 reacties

  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Durft men nu echt zeggen dat de prijzen niet enorm gestegen zijn tijdens de coronacrisis? Gaat men hetzelfde zeggen over de 'Oekraïne-crisis'? Vergelijk de prijzen eens van nu en pakweg 3 jaar geleden... Is uw inkomen met hetzelfde % gestegen? Ik dacht het niet!
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Eventjes nade ken:profiteurs hebben al VIER keer een indexering gekren en zodra de wefkende klasse in het vizier komt dan duikt ineens het sprongvirus weer op...toeval zeker...
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Die 9% stijging op 4 jaar. Is dat niet gewoon indexering door de inflatie. En tijdens corona werden we niet rijker. We konden gewoon minder ons geld uitgeven. Maar nu worden we wel heel snel veel armer.
  • Andy Van de velde

    2 jaar geleden
    En als we dit niet geloven maken ze ons wel iets anders wijs....
  • Chris Van den Eynde

    2 jaar geleden
    Man toch, wat een vergelijkingen, ik weet zeker dat ik serieus ingeleverd heb tijdens Corona, en wat is er al verdampt door zulke hoge inflatie? Dat beter opgevangen wordt door beter vermogenden. Hoe' komt het trouwens dat mensen van de lagere middenklasse, zulke bevragingen niet krijgen?