© Lisa Van Damme; LVD

Poolse poetshulp riskeert 14 maanden voor diefstal 29.000 euro

Een 45-jarige Maasmechelse met Poolse roots riskeert een celstraf van 14 maanden en een geldboete van 600 euro omdat zij tientallen klanten bestolen heeft tijdens het poetsen. De poetsvrouw ging aan de haal met juwelen en huishoudmiddelen. Een 80-jarige man werd het grootste slachtoffer. Daar nam ze maar liefst 29.000 euro cash geld mee.

ShDe

De 80-jarige man bewaarde zijn pensioengelden cash in sigarendozen in de kast in de woonkamer. “Van de oude stempel,” noemt zijn advocaat de ondertussen overleden man. Omdat de tachtiger zijn woning niet meer alleen kon onderhouden, zocht hij hulp. Zo kwam hij bij de Poolse vrouw terecht, die wekelijks kwam poetsen. Na de derde keer ontdekte ze de lade met het geld. Sindsdien stal ze tot 3.000 euro per poetsbeurt. Op het einde van de rit was de man maar liefst 29.000 euro armer.

Camerabeelden

“Uiteindelijk merkte de man dat er beetje bij beetje geld verdween,” zegt de raadsman van zijn erfgenamen. “Hij heeft dan een camera aan een wandklok gehangen en op die beelden was te zien dat de vrouw inderdaad geld uit de lade nam.” In eerste instantie bevestigde de vrouw de diefstal, al zou het volgens haar enkel gaan om 200 euro. Na een tweede verhoor bekende ze toch. Agenten vonden de geldbiljetten uiteindelijk goed verstopt in twee vazen in haar woning. Uit verder onderzoek bij haar werkgever bleek dat de vrouw bij zo’n tiental mensen diefstallen pleegde. Al ging het in de andere gevallen eerder om flessen drank en juwelen.

“Ik werk al gratis”

De procureur eist een celstraf van 14 maanden en een geldboete van 600 euro. “Door uw gunstig strafblad komt u ook in aanmerking voor een werkstraf”, merkte de rechter op. Al lachende weigerde de vrouw deze gunst: “Ik werk nu toch al zo goed als gratis. Een werkstraf zou voor mij geen straf zijn.”

Vonnis volgt op 24 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer