Lotto Belgium Tour zoekt opvolgster voor Lotte Kopecky

Bron: BELGA

Van dinsdag tot en met donderdag heeft de achtste editie plaats van de Lotto Belgium Tour. Afgetrapt wordt er in Chimay met een proloog over 4,4 kilometer. Het geheel wordt afgesloten met een lastige etappe doorheen de Vlaamse Ardennen. Er komt door de concurrentie met de Ronde van Italië met Human Powered Health één WorldTeam aan de start.

Deze driedaagse rittenkoers (WE 2.1) begint net als vorig jaar met een proloog op het racecircuit van Chimay. De rensters werken er dinsdag een traject af van 4,4 kilometer. Daags nadien gaat het van Blankenberge naar Brugge. De start ligt op het Koning Leopold-III-plein in de schaduw van het station. Van daaruit gaat het in een rechte lijn naar Zuienkerke en Damme om na 25,8 kilometer te beginnen aan de zes plaatselijke ronden van elk 14,2 kilometer op en rond de Damse Steenweg. De Lotto Belgium Tour wordt afgesloten met een etappe in de Vlaamse Ardennen. Start- en aankomstplaats is Geraardsbergen. De rensters werken eerste een grote ronde af met passages in Galmaarden en Ninove om dan te beginnen aan de 3 plaatselijke ronden van elk 26,6 kilometer. Daarin zit telkens de beklimming verweven van de Bosberg, Congoberg en de Muur van Geraardsbergen, waar ook de aankomstlijn getrokken ligt.

Mieke Kröger

Door de concurrentie met de Giro d’Italia Donne is het deelnemersveld niet zo rijk gestoffeerd. Op de voorlopige deelnemerslijst prijkt wel de naam van onder meer de Duitse Mieke Kröger die de rittenkoers in 2019 nog op haar naam schreef. Fien Van Eynde, afgelopen zondag nog 2de op het BK, staat op de lijst bij IBCT. Britt Knaven, 3de van het BK tijdrijden, staat genoteerd bij AG Insurance-NXTG. Plantur-Pura vaardigt crossers af, zoals Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Marion Norbert Riberolle. Kersvers Belgische kampioene Kim de Baat vertrekt op hoogtestage en zal niet deelnemen.

Vorig jaar ging de eindzege er naar Lotte Kopecky. Zij haalde het toen met 20 seconden voorsprong van Ellen van Dijk en 36 seconden van Lorena Wiebes.

Rittenschema:

Dinsdag 28 juni: Chimay (proloog 4,4 km)

Woensdag 29 juni: Blankenberge - Brugge (111 km)

Donderdag 30 juni: Geraardsbergen - Geraardsbergen (108,5 km)

De deelnemende ploegen: Human Powered Health, Pakhotel Valkenburg, Plantur-Pura, Le Col Wahoo, AG Insurance-NXTG Team, St Michel-Auber 93, Stade Rochelais Charante Maritime, Bingoal Casino Chevalmeire, IBCT, Multum Accountants, Lotto Soudal Ladies, Proximus Alphamotorhomes Doltcini, LVIV Racing Team, Isorex, S-Bikes Doltcini, Keukens Redant, WV Schijndel, Bianchi Hunt Morvelo, ASD Women CP en de nationale selecties van België, Australië en Polen. (belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer