© Guy Donders

Davidsfonds Genk brengt een bezoek aan 's Hertogenbosch

Genk -

Ondanks dat corona nog niet van de wereldbol verdwenen is, merkte Davidsfonds Genk toch dat het tijd is om de normale activiteiten te hervatten.

Guy Donders

42 enthousiastelingen stapten ’s ochtends op de bus voor een anderhalf uur durende trip richting 's Hertogenbosch. Om 10 uur werden ze ontvangen met een kop koffie en een Bossche Bol, het meest bekende product uit ’s Hertogenbosch. Dit is een sjekladebol gemaakt van soezenbeslag, gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten fondant chocolade met een diameter van ca. 10 cm. Heel lekker en zeer maagvullend.

Daarna begon de rondleiding doorheen de stad met de voortreffelijke gids Francis. De deelnemers genoten van de pracht en praal van de Sint-Janskathedraal, bekeken het oudste bakstenen woonhuis De Moriaan, het zoete Lieve Gerritje, ontdekten een stukje Jeroen Bosch, aanschouwden het stadhuis uit 1670 en ervaarden de historie van het Zwanenbroedershuis. De eeuwenoude binnenstad toonde tal van leuke, gezellige historische steegjes.

Na een heerlijke lunch genoten de deelnemers verdeeld over drie fluisterbootjes van de rondvaart op de Binnendieze. Je waande je compleet in de Middeleeuwen. De historische vaarroute nam de bezoekers mee naar de tijd waarin de stad een bloeiend centrum van handel en kunst was. De ervaren schippers-gidsen vertelden vol enthousiasme over o.a. de restauratie, de geschiedenis van de stad en het beleg in 1629.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer