Kabinetschef Nicole de Moor volgt Sammy Mahdi op als staatssecretaris voor Asiel & Migratie

© Belga

Nicole de Moor volgt Sammy Mahdi – die CD&V-voorzitter wordt – op als staatssecretaris voor Asiel & Migratie in de federale regering. Dat heeft de partijraad van CD&V maandagavond “met een ruime meerderheid” beslist.

jvh, hh

De keuze voor De Moor, tot vandaag de kabinetschef van Mahdi, is er volgens de partij één voor “een sterke vrouw met tonnen ervaring op het departement Asiel en Migratie. Nicole de Moor is ervaring én vernieuwing in één persoon. Ze is voor het grote publiek een nieuw gezicht, maar ze heeft al bijzonder veel kilometers op de teller achter de schermen. Ze is dé migratie-expert van de Wetstraat. Met Nicole, en eerder ook de keuze voor Jo Brouns in de Vlaamse regering, blijven we consequent kiezen voor talent en vernieuwing. Le nouveau CD&V est arrivé”, klinkt het in een persbericht.

LEES OOK. Wie is Nicole de Moor, de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie?

“Ik ben enorm vereerd dat ik deze taak krijg”, aldus De Moor. “Ik ben van nature een zeer geëngageerd persoon, en ben overtuigd dat de visie van CD&V en Sammy op onze samenleving de juiste is. Wij willen een georganiseerd migratiebeleid met duidelijke regels. Tot voor kort deed ik dat voornamelijk achter de schermen. Ik zet het werk aan een kordaat maar rechtvaardig migratiebeleid verder, maar vanaf nu doe ik dat vanop de voorgrond.”

De Moor kreeg maandagavond de zegen van 88 procent van de leden van de CD&V-partijraad. Dinsdagochtend om 9.30 uur legt ze de eed af bij de koning. Om 10 uur wordt ze uitgebreid voorgesteld tijdens een persconferentie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen