© Instagram

Man probeert vrouw te verkrachten in toiletten van park: “Gelukkig had ik net lessen zelfverdediging genomen”

“Niet vandaag, klootzak”, schreeuwde Kelly Herron (36) toen een wildvreemde man haar in de toiletten van een park probeerde te verkrachten. Herron liet zich niet zomaar doen en zette de tegenaanval in.

ehu

Kelly Herron was zondagnamiddag aan het joggen in het Golden Gardens Park in het Amerikaanse Seattle. Toen ze na een toiletbezoek even haar handen waste, viel een onbekende veertiger haar aan. De aanvaller was Gary Steiner, die eerder al veroordeeld was voor seksueel geweld en exhibitionisme. Herron was bang dat de man haar zou verkrachten en beet van zich af. Ze verweerde zich en raakte gewond in haar aangezicht, terwijl ze de man toeschreeuwde met “Niet vandaag, klootzak!”

© Facebook

“Hij trok mij meteen de grond op, sloeg mij op mijn benen en knieën en dan begon er een gevecht op de toiletvloer”, getuigt ze op een televisiezender. Een getuige hoorde het slachtoffer schreeuwen en belde de hulpdiensten. Intussen slaagde Herron erin om Steiner op te sluiten in een toilethokje, waarna ze de komst van de politie afwachtte die de man meteen inrekende.

Kelly postte in een aangrijpende Instagrampost haar relaas van de feiten. “Mijn ergste loop-nachtmerrie werd werkelijkheid”, schrijft ze daarin. “Toen ik een kilometer of zes ver was, stopte ik even voor een toiletbezoek. Een man die zich schuilhield in een hokje viel mij plots aan. (...) Gelukkig had ik net lessen zelfverdediging genomen op mijn werk. Die heb ik goed kunnen gebruiken. Mijn gezicht is genaaid, mijn lijf is kapot, maar mijn geest is nog intact.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer