Guillaume en Céline Momerency keerden terug naar het festivalterrein waar broer Grégory twintig jaar geleden 's ochtends vertrok. Hij zou nooit thuis aankomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Guillaume en Céline Momerency keerden terug naar het festivalterrein waar broer Grégory twintig jaar geleden 's ochtends vertrok. Hij zou nooit thuis aankomen. © Jan De Meuleneir / Photo News

Guillaume (35) en Céline (25) verloren 20 jaar geleden hun broer na Dranouter: "Hij kwam naar huis om op z'n zusje te passen. Dan voel je je schuldig, ja”

Muziek“Vanuit ons bed babbelden we altijd tegen mekaar. Plots lag ik daar alleen. In zijn kamer te kijken.” Vier kilometer moest Grégory (16) stappen van het festivalterrein in Dranouter tot bij zijn kleine zusje thuis. Een autobestuurder reed hem dood voor hij daar aankwam. Voor het eerst in twintig jaar vertellen broer Guillaume (35) en zus Céline (25) over hem, als eerbetoon. “Thuis kroop iedereen in zijn eigen cocon. Écht over Grégory werd niet gesproken. Nooit.”

1 reactie

  • luc Huysmans

    2 jaar geleden
    Voor een koninklijke familie kunnen ze de filmpjes wel van het web halen he
  1. Waarom Australië mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival: “De echte reden zullen ze niet snel toegeven”
    PREMIUM
    Muziek
    5

    Waarom Australië mag meedoen aan het Eurovisie­song­fes­ti­val: “De echte reden zullen ze niet snel toegeven”

    Australië ligt helemaal aan de andere kant van de wereld, en toch neemt het al jaren deel aan het Eurovisiesongfestival, wat in essentie een Europese zangwedstrijd is. Zo ook deze editie: op 7 mei zal Electric Fields het beste van zichzelf geven in de halve finale. Maar hoe komt het dat een land dat mijlenver van Europa verwijderd is, wil en mag deelnemen aan het Eurovisiesongfestival? En wat gebeurt er als Australië uiteindelijk wint?
  2. Roel Vanderstukken is enige lid van gezin Coppens die ‘Familie’ nooit verlaten heeft: “Toen Hilde De Baerdemaeker vertrok vond ik dat wel lastig”
    Play
    Showbits
    2

    Roel Vanderstuk­ken is enige lid van gezin Coppens die ‘Familie’ nooit verlaten heeft: “Toen Hilde De Baerdemae­ker vertrok vond ik dat wel lastig”

    12 jaar geleden deed het gezin Coppens haar intrede in ‘Familie’, uiteindelijk is acteur Roel Vanderstukken (47) de enige die onafgebroken bleef meespelen. “Toen Hilde De Baerdemaeker als eerste vertrok, werd er voor het eerst geraakt aan onze kern, daar heb ik wel even mee gezeten”, vertelt Roel. Nu tv-dochter Jasmijn Van Hoof haar na 2,5 jaar pauze haar comeback maakte, is de acteur dan erg blij. “Met het ‘nieuwe gezin’ rond Benny, Samira en de kinderen hebben we wel getracht dezelfde warmte te kunnen weergeven”, vult hij aan.