Radio 2

Billie Eilish-fans kamperen uren voor optreden aan Antwerps Sportpaleis: “We zijn hier blijven slapen”

Voor het Sportpaleis in Antwerpen verzamelen er sinds gisterenavond honderden Billie Eilish-fans. Ze proberen een plaatsje te scoren op de eerste rij tijdens het concert vanavond. “We hebben eten meegebracht en zelfs speelkaarten om ons de hele dag bezig te houden”, klinkt het. 

De Amerikaanse zangeres Billie Eilish is ontzettend populair. Dat zie je niet enkel in de hitlijsten, maar ook aan het Sportpaleis in Antwerpen. Daar staan sinds gisterenavond mensen aan te schuiven om een plaatsje te bemachtigen op de eerste rij. “We zijn hier al sinds gisterenavond 21 uur”, vertelt superfan Rune (21). “Ik heb zelfs een matras mee, maar heb maar een halfuur geslapen.”

Ook Camille (17) was er vroeg bij. Zij staat al sinds deze ochtend 6 uur in de rij. “Ik wil graag op de eerste rij staan, maar vrees dat ik al te laat ben.” De fans hebben er zin in. “Ik heb deze tickets al meer dan een jaar geleden gekocht. Dit is een hoogtepunt voor mij”, vertelt Anaïs (17). 

Speelkaarten

Dat Billie Eilish zo populair is, heeft ze volgens de fans aan haar persoonlijkheid te danken. “Ze is bezig met haar fans. Ze communiceert ook met hen tijdens het concert. Daarom is het zo belangrijk dat ik helemaal vooraan sta”, zegt Rune. 

De aanschuivende fans zijn goed voorbereid. “We hebben eten in kartonnen zakjes mee, zodat we dat niet heel het concert moeten meezeulen”, vertelt Anaïs. “Wij hebben ook speelkaarten bij”, vertelt Emma (19). “Zo kunnen we ons toch een paar uur bezig houden. Ik ga ook wat proberen bij te slapen. Het zal nodig zijn.”

Het Sportpaleis had eerder op sociale media opgeroepen om onder meer niet te blijven slapen aan de deur en ook geen eten te laten brengen.

Radio 2

BEKIJK OOK - Viroloog Marc Van Ranst heeft opgeroepen om voor grote evenementen een zelftest te doen. Wat vinden concertgangers daarvan? ("Het journaal" 28/06/22)

Videospeler inladen...

Meest gelezen