De vrouw werd aangevallen toen zij 's morgens met haar hondje langs de voetgangerstunnel wandelde.
Volledig scherm
De vrouw werd aangevallen toen zij 's morgens met haar hondje langs de voetgangerstunnel wandelde. © Tessa Kraan

Vrouw (82) overleeft verkrachting en moordpoging omdat voorbijgangers voor de grap “Halt, federale politie” roepen

AntwerpenDe 22-jarige Ayoub Merroun is veroordeeld tot 15 jaar voor de moordpoging en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Het slachtoffer was ‘s morgens haar hondje aan het uitlaten toen ze door een gedrogeerde Merroun werd aangevallen. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven te danken aan een groepje jongeren die een grap wilden uithalen.

  1. Hoe kan het dat drugs nog steeds over gevangenismuur geworpen worden? “Precies Echt Antwaarps Theater?”
    PREMIUM

    Hoe kan het dat drugs nog steeds over gevangenis­muur geworpen worden? “Precies Echt Antwaarps Theater?”

    De incidenten en vechtpartijen in de overbevolkte gevangenis in de Begijnenstraat stapelen zich op de laatste maanden. Vorige week nog moest een gedetineerde naar het ziekenhuis gebracht worden na een steekpartij. De aanleiding daarvan zijn ‘overgooiers’, of personen die letterlijk van op straat drugs, telefoons en andere goederen de gevangenis inwerpen. Filip Dewinter (Vlaams Belang) vraagt zich af hoe zoiets nog mogelijk is anno 2024 en noemt het “Echt Antwaarps Theater”. En Bart De Wever (N-VA)? Die speelt het spelletje even mee: “Heb je al een titel voor dit stuk? Wat denk je van ‘Onze Gaston smijt zijn gsm in het prison?’”
    Antwerpen
  2. “Moeten we stoppen met werken en verhuizen?”: Mama van Rinus (2) en Arne (4) getuigt over plaatstekort in buitengewoon onderwijs
    PREMIUM
    41

    “Moeten we stoppen met werken en verhuizen?”: Mama van Rinus (2) en Arne (4) getuigt over plaatste­kort in buitenge­woon onderwijs

    Arne (4) is één van de kleuters die in Antwerpen op de wachtlijst voor buitengewoon onderwijs staat, net als ruim 700 andere kinderen. Zijn broertje Rinus (2) wacht hoogstwaarschijnlijk hetzelfde lot. Mama Nena De Roey (36) maakte samen met andere ouders een filmpje om het schrijnende probleem aan te kaarten. En wat als er plek is, maar ver buiten de stad? “Ik weet niet hoe we dat gaan bolwerken.”