Man steekt werkneemster neer in Delhaize in Hasselt: personeel zwaar onder indruk, winkel zeker dicht tot morgen

In de Delhaize in het centrum van Hasselt heeft een klant een werkneemster met een mes gestoken. De werkneemster is ernstig gewond geraakt maar het gaat niet om levensbedreigende verwondingen. De dader is door de politie opgepakt. Het personeel is zwaar onder de indruk van wat er gebeurde. 

"Het klopt dat er vanmiddag een incident is geweest waarbij een klant een mes heeft gegrepen in de winkel en een medewerkster heeft verwond aan de arm", zegt Roel Dekelver, persverantwoordelijke van Delhaize Belgium. "De dader is in de winkel gebleven en opgepakt door de politie. Er is geen ruzie of onenigheid aan vooraf gegaan. We gaan ervan uit dat het om een daad van zinloos geweld gaat."

"Na het incident is aan klanten gevraagd de winkel te verlaten en zijn de deuren gesloten", gaat Roel Dekelver verder. "Het parket is momenteel bezig met een onderzoek en ook onze eigen diensten zullen de zaak onderzoeken. Indien nodig worden maatregelen genomen maar dat is nog te vroeg. Eerst moet duidelijk worden wat er precies is gebeurd."

"Geweld, verbaal of fysiek, naar onze medewerkers toe is ontoelaatbaar", besluit Dekelver. "Onze bezorgdheid gaat nu in de eerste plaats naar de slachtoffers. Zoiets als vandaag gebeurt zelden. Het personeel in Hasselt is zwaar onder de indruk. De werknemers krijgen psychologische ondersteuning en we zullen zien of de winkel morgen opnieuw kan open gaan."  

Meest gelezen