Soap over Luperdry of Superdry is achter de rug: man vrijgesproken van verkoop namaak

© rr

De uitgeweken Nederlander Leon Boelens uit Retie, die gedurende twee jaar verdacht werd van het verkopen van namaak, is vrijgesproken. De Kortrijkse strafrechter achtte het niet bewezen dat het effectief om namaak ging.

eva, djr

Sinds de jaren negentig verkoopt de eigenaar van Merk-kleding tegen scherpe prijzen outletkleding. Dat liep begin 2015 mis. Een klant post een T-shirt die hij kocht in een pop-up Brugge op Facebook en spot ermee dat de S op een L lijkt en dat hij dus een Luperdry kocht. Die foto werd duchtig gedeeld en andere kopers voelden zich gedupeerd.

Er volgde een onderzoek naar namaak en de winkel in Brugge moest twee dagen sluiten. Daarna volgde nog eens tweemaal controle van de FOD Economie in een pop-up in Kortrijk en Leuven.

Er werden geen bewijzen gevonden die wijzen op namaak. De verkoper ontkende vanaf het begin met klem en krijgt nu gelijk van de rechter. “Deze zaak heeft mij enorme schade toegebracht, niet alleen financieel maar ook imagoschade. En dat allemaal door een grap op Facebook”, aldus de verkoper.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen