© BELGA

Jongeren betrapt op drugsbezit bij politiecontroles in weekendnacht

In de voorbije weekendnacht, van zaterdag op zondag, heeft de politie van Heusden-Zolder controles uitgevoerd in enkele horecazaken. De federale politie zette twee drugshonden in, op zoek naar dealers en gebruikers. Verschillende jongeren werden betrapt op drugsbezit.

mce

In de Rijkelstraat werden drie mensen betrapt met verdovende middelen. In de drank- en automateninrichting werden drugs verstopt. De toestellen deden zo dienst als verdeel- en gebruikerslocatie.

In een pas geopende shishabar, waar zo’n 50 jongeren aanwezig waren, verstoorden enkelen de controle. De eigenaar van de zaak, die waterpijproken toelaat krijgt binnenkort een controlebezoek van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid vermits waterpijproken valt onder de rookverbodwetgeving van 2014. In een andere shishabar werd één klant aangetroffen met verdovende middelen op zak.

In een jeugdhuis hadden diverse aanwezige jongeren hun attributen en verdovende middelen op de vloer gegooid voordat ze een controle met de drughond ondergingen. Voorts werd in een café een persoon aangetroffen die net voor de controle zijn cocaïne weg gooide. Hij werd tevens in bezit gevonden van cannabis.

Bij een controle van een voertuig op Schachtplein werd eveneens een persoon aangetroffen die in bezit was van drugs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer