© rr, BFM

Metershoge steekvlam door gaslek op Leopold De Waelplaats in Antwerpen: drie arbeiders met brandwonden naar ziekenhuis

Antwerpen -

Bij werken in de Leopold De Waelstraat, op het Zuid in Antwerpen, is woensdagochtend een gaslek ontstaan die een metershoge steekvlam veroorzaakte. Drie arbeiders raakten gewond. In samenwerking met Fluvius is de brandweer erin geslaagd het lek te dichten.

nelo

Het incident gebeurde rond 10.15u. “Bij werken in de Leopold De Waelstraat was er een lek ontstaan aan één van de leidingen”, vertelt Kristof Geens, woordvoerder van Antwerpse brandweer. “De onmiddellijke ontsteking veroorzaakte een steekvlam van een vijftal meter hoog.”

Drie werkmannen raakten door de aanvankelijke steekvlam gewond. “Zij werden met brandwonden aan de armen naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht”, zegt Willem Migom, politiewoordvoerder. “Gelukkig gaat het niet om levensgevaarlijke verwondingen.”

Om de brandweer de nodige ruimte te geven het lek te dichten, stelde de politie een perimeter van honderd meter in. Buurtbewoners werd gevraagd om binnen te blijven, een evacuatie was niet nodig. “In samenwerking met netbeheerder Fluvius zijn we erin geslaagd om snel het vuur te doven en het lek te dichten”, bevestigt Geens.

Door de interventie was het tramverkeer op het plein verstoord. Rond 12u bouwde de politie de perimeter volledig af.

(Lees verder onder de foto.)

 © Café Hopper

Felrode armen

“Onze zaak was nog maar net geopend, toen we plots een gigantische steekvlam zagen aan de overkant van de straat”, vertellen drie personeelsleden van café Hopper. Zij zijn nog steeds erg onder de indruk van de gebeurtenis.

“We moeten maken dat we weg zijn, was mijn eerste reactie”, zegt een medewerkster. “Maar toen kwam er één van de werkmannen ons café binnengelopen. Zijn armen zagen felrood , we hebben ze meteen onder de kraan gestoken.”

De medewerkers probeerden de hulpdiensten te bellen, maar die waren al snel ter plaatse. “De arbeider werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Achteraf kregen we van een andere werkman te horen dat hij het goed stelt.”

De steekvlam brandde vlak voor wijnbistro Pantine, op de hoek van de Leopold De Waelstraat en de Graaf van Hoornestraat. Het terras is intussen weer vrijgemaakt om klanten te ontvangen. Ook de werken aan de straat zijn hervat. (nelo)

 ©  rr

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen