Belgen die opgepakt werden voor juwelenroof kunstbeurs Maastricht zijn vrijgelaten: "Ze worden niet meer verdacht"

De twee Belgen van 22 en 26 jaar die gisteren zijn opgepakt na een gewelddadige overval op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht, zijn opnieuw vrijgelaten. De Politie Eenheid Limburg laat op Twitter weten dat ze niet meer verdacht worden. De advocaten van de mannen spraken eerder vandaag al over een misverstand. 

Verbazing alom gisteren op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht. Vier mannen, gewapend met pistolen en iets wat lijkt op een klein machinegeweer, klopten er op klaarlichte dag een vitrine van een Londense juwelier kapot en namen juwelen mee. Ze bedreigden ook het publiek en de bewakers.

Videospeler inladen...

Kort na de overval kon de politie twee personen aanhouden: een 22-jarige en een 26-jarige man, beiden afkomstig uit ons land. De auto van het Belgische duo werd aan de kant gezet, de twee mannen werden opgepakt.

Buiten verdenking gesteld

Volgens de Politie Eenheid Limburg "vertoonden de twee dusdanig verdacht gedrag dat er op dat moment voldoende aanleiding was om ze aan te houden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de overval". 

Nu laten ze weten dat de twee Belgen niet meer verdacht worden en vrij worden gelaten. Het onderzoek naar mogelijke andere verdachten gaat verder.

Een misverstand

Eerder vandaag lieten de advocaten van de Belgen al weten dat zij niets met die overval te maken hebben. "Mijn cliënten zeggen dat ze niet betrokken zijn. Ze ontkennen elke betrokkenheid. Op basis van de informatie die we nu hebben, lijkt het te berusten op een misverstand", zei advocaat Stijn van Merm. "Wij herkennen hen ook niet op de beelden die op het internet zijn rondgegaan."

Op basis van de informatie die we nu hebben, lijkt het te berusten op een misverstand

Bovendien zouden er volgens de advocaten ook geen wapens of buit gevonden zijn in de auto van de twee verdachten. "Wat ons bekend is, zijn er geen aanwijzingen", aldus van Merm.

Over de buit wil de politie nog altijd niets kwijt. Volgens geruchten zou er een zeldzame diamant gestolen zijn, maar dat kon nog niet worden bevestigd. 

Het is trouwens niet de eerste keer dat dieven toeslaan op de kunstbeurs. Enkele jaren geleden werd er een diamanten halssnoer van 1,2 miljoen euro gestolen.

Meest gelezen