©  BELGA

Einde van een tijdperk: Annemiek van Vleuten kondigt aan wanneer ze stopt met wielrennen

Het vrouwenpeloton moet volgend jaar verder zonder een van zijn iconen. Annemiek van Vleuten (39) zal na het volgende seizoen, in 2023 dus, stoppen met koersen.

Vincent Van Genechten

“Ik had nog niet het gevoel dat ik direct wilde stoppen”, stelt de Nederlandse bij Team Movistar, waar ze haar contract met een jaar verlengde. “Ik ben nog steeds supergemotiveerd, maar ik ben me er ook van bewust dat er een moment komt dat ik moet stoppen. En het past beter bij mij om te stoppen wanneer ik nog op mijn hoogste niveau zit. Wanneer ik nog vooraan rijd in de grootste koersen. Ik wil stoppen op een hoogtepunt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Vleuten won in haar carrière zowat alles wat er te winnen valt. In 2019 werd ze wereldkampioene, vorig jaar pakte ze goud in de olympische tijdrit en zilver in de wegrit. Ze schreef twee keer de Ronde van Vlaanderen op haar naam, net als de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik. Twee keer won ze ook de Giro Rosa.

Andere uitdagingen

“Sommigen zullen zich afvragen waarom ik een jaar voor de Olympische Spelen in Parijs stop. Voor mij draait het altijd om het vinden van motivatie en uitdagingen op lange termijn. Daar steek ik graag mijn energie in. Ik focus me niet echt op specifieke doelen of wedstrijden. Ik wil in 2023 stoppen op een hoogtepunt, dat is de voornaamste reden. Daarna ga ik andere uitdagingen aan in het leven. Ik ga waarschijnlijk een traan laten als ik ermee kap, want ik hou van de koers. Maar ik wil het wielrennen verlaten op een moment dat ik nog steeds top ben.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer