De Wever verbiedt bijeenkomst van Turkse Grijze Wolven in Berchem

Antwerps burgemeester Bart De Wever geeft geen toestemming voor een bijeenkomst van de Turkse Grijze Wolven in Berchem. Dat heeft hij beslist na overleg met de politie.

JaTi, vdaa

“De lokale politie heeft een analyse gemaakt en is tot de vaststelling gekomen dat de bijeenkomst wel degelijk een gevaar voor de openbare orde zou kunnen betekenen, gezien de incidenten die er zijn gebeurd na de couppoging in Turkije en de recente gebeurtenis in Nederland”, zegt De Wever aan onze redactie.

Eerder besliste het stadsbestuur van Antwerpen ook al dat een toespraak van dezelfde MHP-politicus bij Turksport op Linkeroever niet kon plaatsvinden, aangezien de locatie een stedelijk sportterrein betrof. In Berchem, eveneens georganiseerd door de Grijze Wolven, gaat het echter om een privézaal. “Als er een ernstig vermoeden is van een risico voor de openbare orde en veiligheid, kan er ook rond een bijeenkomst op privéterrein ingegrepen worden”, laat De Wever via zijn woordvoerder weten. “De organisatoren zullen schriftelijk op de hoogte gebracht worden van het verbod.”

De Grijze Wolven is een aan de rechts-nationalistische partij MHP gelinkte beweging die Turken in ons land wil oproepen om vóór de door de Turkse president Erdogan geplande grondwetswijziging te stemmen.

Tegenbetoging Vlaams Belang

Op de bijeenkomst in Berchem kwam normaal gezien de topman van de MHP spreken. Vlaams Belang bond eerder op de dag de kat de bel aan door de plannen voor de bijeenkomst en de aangekondigde aanwezigheid van een Turks MHP-kopstuk bekend te maken en te stellen dat er buiten op straat een tegenbetoging zou georganiseerd worden, waarvoor wel nog een aanvraag moest worden ingediend. Ook die actie lijkt nu dus van de baan.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER