Goede raad van broer Dante loodste Luna Vanzeir naar KRC Genk Ladies

Met veel fierheid kondigde KRC Genk Ladies de komst van Luna Vanzeir (19) aan. Het toptalent, en zus van Rode Duivel Dante, werd weggeplukt bij vicekampioen OH Leuven. “Genk gelooft voor de volle 100 procent in mij. Ik heb mijn gevoel gevolgd”, reageert de Beringse tevreden.

Lars Aussems

KRC Genk Ladies slaagt er steeds meer in om Limburgs talent in eigen rangen te houden of terug naar onze provincie te halen. In het verhaal Luna Vanzeir toonde Genk zich volhardend. Het trok al jaren aan de mouw van de aanvalster, zelfs toen ze nog bij de jongens speelde. “We hadden altijd een goed contact. Nu was het juiste moment aangebroken. Genk is dicht bij huis en de club heeft een aantrekkelijk project. Ze hebben ferme stappen gezet onder Guido Brepoels”, aldus Vanzeir. Bij KRC mikt ze opnieuw een basisplek. Dat ontbrak het laatste half jaar te vaak bij Leuven. “Pas op, ik kijk over het algemeen met een positief gevoel terug op mijn drie jaren bij OHL. Ik heb er veel geleerd. Maar om vooruitgang te kunnen blijven boeken, heb ik speelminuten nodig.”

Wat goede raad van broer Dante hielp om de stap naar KRC te zetten. “Tijdens mijn mindere periode bij OHL gaf hij aan dat ik best eens kon beginnen nadenken over een andere mogelijkheid. ‘Je moet ergens naartoe gaan waar ze je niet als back-up zien, maar voor de volle 100 procent in je geloven’, zei hij. Het gevoel bij Genk zit goed. En zo begin ik met enorm veel zin aan het nieuwe seizoen”, aldus de studente LO en Bewegingswetenschappen aan de VUB in Brussel. “Ik zal op en af rijden, want ik ga weer thuis wonen in Beringen. Zoveel verandert er niet, hoor. Ervoor had ik samen met Dante een appartementje in Leuven, maar in de weekends keerde ik sowieso altijd terug naar huis.”

Goalgetter

Ook bij Genk Ladies verwacht Vanzeir niet te veel aanpassingsmoeilijkheden. “Ik ken de meeste speelsters al van bij de U19 en U23 bij de Red Flames. Met Lauren Meyers (uit Maasmechelen) neem ik bovendien een maatje mee van bij Leuven. Ik hoop bij KRC zo snel mogelijk een basisplek te bemachtigen en de ploeg iets bij te brengen. Vorig seizoen strandde ik op negen goals. Ik hoop nu mijn statistieken op te krikken.”

Genk Ladies eindigde afgelopen seizoen knap vierde. Met de versterkingen die ze gedaan hebben, willen ze minstens even hoog of zelfs hoger mikken. Op maandag 11 juli beginnen Vanzeir en co eraan. Dan staat de eerste training gepland.